Agilitytävlingen som va!

image

Jag ska försöka summera helgen som va i både bilder och ord. På fredag drog vi iväg med husvagnen med riktning Degerfors och Forsakars BK för att tävla agility hela härliga helgen.

image

Forsakar är en underbar plats att åka och tävla på då det finns så otroligt mycket vacker natur att vandra i när man tävlat klart eller i väntan på sin start.

image

På lördag är jag först ut med Pelle Pilsnabb och vi är båda 2 laddade till tänderna! Pelle har verkligen taggat till ännu mera till denna säsong och jag känner att jag kan lita mer och mer på honom på banan vilket han bevisade under helgen.
I båda loppen blir det små missar från min sida som gör att stackars Pelle får en vägran eller tar fel hinder pga min klantighet!! Shame about the handler 🙂 men känslan som vi hade inne på banan kan ingen ta ifrån oss..Pelle gjorde bara som jag sa eller visade så ingen skam över den terrierpojken.

image

En go och glad känsla hade jag i kroppen hela lördagen efter att ha kört båda loppen!

image

Pelle in action och det som vi hade en del strul med förra säsongen satt som en smäck hela helgen. Som att man måste ta kontaktfälten på alla hinder, på träning gör han det klockrent men på tävling har han ofta agerat the flying dog:mrgreen:

imagePå söndag så har vi 4 lopp att köra, 2 hopplopp och 2 agilitylopp.
Regnet strilade fint ner på oss hela förmiddagen ibland sken solen och Ibland stormade det till men inget fick störa oss, full fokus var det som gällde.

image

image

image

Fokus hade vi fram till sista  loppet, då var jag riktigt trött, vi hade innan haft lite stolpe ut på alla loppen..ett hopplopp som jag var säker på att vi var felfria i visade sig att jag fått 5 fel för vägran, vilket jag än idag inte kan förstå men domaren dömer och jag fick bara köpa det utan knussel.
I första agilityloppet blir det ett hinder för mycket..men farten hade han och hindersuget så hurra för det 🙂
Likaså i andra hopploppet tar Pelle ett hopphinder för mycket men vilket ös han hade och vilken hörbarhet ändå i alla de svåra passagerarna.
Dags för sista ag loppet, trött och lite matt efter alla stolpeutloppen, men med alla goa klubbkamrater som stöttar och får en tagga till så taggade vi igång och körde järnet..han var så himla duktig på alla sätt och vis men blev lite fundersam på om han var på rätt hinder och hoppade av gungan!! Jag blev lite paff men på´t igen och avslutade med bravur dock med 5 fel med mig i mål pga av gungan.

imageResultatet blev 2 disk och 2 lopp med 5 fel
Men vet ni vad? Det gör ingenting för vi kan ju tävla i klass 2 flera gånger och vi kommer ta vår sista pinne i vardera  klass den dagen vi ska ha den, innan dess så går det som det går helt enkelt 🙂
Pelle Pilsnabb är min superkille ändå!!

image

Jag med hela härliga flocken plus en passehund. Efter tävlingsdagen så tog vi en tur upp på berget med en underbar utsikt ifrån. Långt där nere ser man vart vi tävlar någonstans 🙂

image

Även forsen fick besök av oss efter söndagens tävlingsdag.
Underbar natur med vacker bokskog och härliga färger bjöd denna turen oss på 🙂

image

Även Ice tävlade i klass 1 under helgen med bravur. Lite disk och några lopp med resultat. Det kommer bli bra även med Ice, han ska bara hitta lite lugn på banan ihop med husse. De har ändå gjort fantastiska lopp ihop så jag bara ler från öra till öra när jag ser dom köra ihop. Alla kontaktfält sitter som en smäck på alla loppen, slalom har funkat väldigt bra, han lyssnar väldigt bra och ibland lite för bra! Det som ofta händer är rivningar och börjar han riva ett hinder ja då kan det bli lite plockepinn, men då tar de en liten paus och lyfter upp pinnen tar om hindret och Ice får sen fortsätta utan rivningar.

Ett lopp gjorde Ice allt rätt men då visar husse på fel hinder och disken blev ett faktum! Shame about the handler hahahaha

image

 

Även Ice fick diskborstar när de diskade sig. image

image

Det tar på krafterna även för en Ice att köra 4 lopp på en dag med bästa husse ?

image

Jag summerar helgen så här: Fantastisk plats att tävla på, många goa klubbkamrater, massa skratt så man får träningsvärk i magen, vi har hejat på varandra och skrikit spriiing!! Sådant lyfter massor. Vi har glatt oss åt varandras lyckanden och stöttat varandra i mindre lyckade lopp.
Härliga omgivningar att ströva i efter tävlingsdagens slut.
Nu ser jag fram emot nästa tävling som är i Halmstad om 2 veckor. Då ska både Ice, Dixie och Pelle få springa agility 🙂

Dagens ord: Skratta och ha kul så känns allt mycket lättare för ett tag!

Det här inlägget postades i agility och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Agilitytävlingen som va!

 1. Yvonne skriver:

  Nog kan du konsten att berätta !!
  Helt underbara bilder och texten är bara så glädjande att läsa..
  Inga sura miner där inte…på´t igen bara!!
  Vilken härlig bild på er alla tillsammans.. Naturen så vacker med vattenfallen!!
  Önskar er lycka till i fortsättningen också.. 🙂
  Ha det gott..

  • Lillegardshundgladje skriver:

   Tack Yvonne för dina positiva ord 🙂 det gläder mig!
   Ja vi ska påt igen..lovar och svär 😄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *