Ice, Fjärr och vittringen

I tisdags var jag och Ice hos Emelie och hälsade på, vi åkte dit för träna lydnad ihop och umgås i största allmänhet.

Att åka 6 timmar ToR vart värt varje sekund för att få träna ihop med Elit och Emelie samt att få umgås med finaste Tuva <3  Om jag är galen? ja en aning, men det underlättar när man ska ge sig ut att åka långt för att få träna lydnad med en go vän!

Jag tillsammans med Tuva 5 månader <3

Jag tillsammans med Tuva 5 månader <3

Efter att ha intagit lunch och babblat av oss så bar det iväg till ett ridhus i närheten av där Emelie bor.

Vi gick igenom alla moment i lydnadsklass 3 förutom vittringen då den är under pågående utredning här hemma. Samt att vi inte gjorde gruppmomenten.

Fritt följ: Ice är väldigt följsam och glad, jobbar med bakbenen i vinklarna, dock har det börjat komma lite ljud vid stegförflyttningar och vändningar på stället.  Vi diskuterade detta och Emelie hade råd att ge som vi testade och det gav utdelning. Nu ska jag fortsätta jobba med honom och bara bryta av med godisregn på backen eller bryta av honom med att vara ge godis rätt som det är, målet är att höra precis innan han går upp i intensitet, vilket är lätt att göra på honom att just innan bara bryta av med godisregn. Det gör att han håller mera fokus på hålla sig lugn men aktiv då det är det jag belönar. För hög intensitet ger ofta pip. Svår balansgång det dära  för en hund som Ice. Vill mycket och ännu mera men ska ändå hitta lugnet i sig så han inte piper.

Sitt under march: Ger bara lite hjälp men är inte så orolig där, det såg fint ut!

Inkallning med stå: Satt stabilt eller det blev nästan en tjuvstart men han höll sig kvar! tassarna stilla, bra fart, Ställandet bra med lite hjälp, vi är inte alls klara där ännu men en väldigt bra bit på väg.

Rutan: Lite ofokuserad i första skicket men sen sprang han målmedvetet rakt in i rutan och blev kvar där. Vi jobbar vidare och ökar på med störningar osv.

Hopp apport: Bra fart ut, greppar apporten jättefint och bra fart in!

Metallapporten: Bra fart både ut och in, bra greppande!

Vittringen: Gjorde vi denna gång.

Fjärret: Ja vad ska jag säga hahahaha….han kan ju skiftena som så, men han är ju som en stäpphund från stäppen, Vissa skiften jättebra men flera skiften är han så i bängen snabb så han hinner flytta tår, tass, eller vad som innan man hinner se det själv, så här ska vi verkligen jobba vidare på och få ännu mera förståelse för att hålla tassarna STILLA!!

På denna filmsnutt som jag gjorde idag, så har vi hunnit träna fjärret med låsta bakben, jag har funderat med låsta framben ett tag och har inte släppt det ännu men nu ska jag ge detta en chans, en rejäl chans!  Vi gör bara 2 skiften just nu, sitt till stå och från stå till sitt utan att röra en millimeter på bakbenet. Han är lugn och inte så snabb just nu, men först jobba in förståelsen så han hinner känna alla sina delar i kroppen i de olika skiften.

Det kommer även en sekvens från dagens vittring.  Ni som har läst innan på bloggen har läst om hur jag har tränar in Ice med att markera Post IT lapp. Nu har vi kommit till den delen av träningen där jag ska blanda in vittringspinnarna. Jag prövade först att ha en liten bit av en post It lapp på den rätta pinnen, allt för att påminna honom om att trycka nosen på pinnen samt att jag tagit i denna pinne, men efter första försöket då han markerade pinnen med att trycka med nosen så slutade det med att han ÅT upp den lilla lappen. Jag prövade då att bara lägga ut pinnarna och jag kommenderade leta. Resultatet ser ni på filmen.  Genom träningen av postITlapparna så har Ice lärt sig koppla på näsan, trycka nosen mot rätt lapp och all denna kunskap förde jag bara över på pinnarna nu.

en vittringspinne!

en vittringspinne!

Jag ser att målet om en start i klass 3 kommer kunna ske innan året är slut iallafall, men ingen stress och ingen press. Vi blir klara när vi blir klara!

Överlag har han är väldigt härlig attityd till all träning och det kommer bli bra detta, men han ska mogna i kropp och knopp också samtidigt som vi tränar vidare och nöter mera på vissa moment.

Nya, Elit, Vinna och Ice!

Nya, Elit, Vinna och Ice!

Underbara goa Ice och tack Emelie för en underdag med alla dina hundar, make och Tuvaluvan <3

Dagens ord: Resan mot målet är underbart att ha i sikte!

Det här inlägget postades i Lydnadsträning med Ice och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ice, Fjärr och vittringen

  1. pudelvippa skriver:

    Man riktigt ser hur de små grå arbetar i honom 🙂 Så fokuserad på att göra och göra rätt. Han är fin din pojke.

  2. unka skriver:

    Mycket snyggt jobbat både i fjärren och i vittringen. Jag minns att Ceasar tyckte att just skiftet stå-sitt var super svårt, särskilt om det kom efter ett ligg. Men jag gillar verkligen att han är så lugn och fokuserad under skiftet.
    Detta med vittringen tror jag att jag ska ta efter för det tror jag verkligen på.
    Mycket bra jobbat, 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *