Lyckorus inte bara en gång utan 2 gånger på samma dag!

Lyckorus nr 1!

Tjohoooo i boet vad jag är lycklig idag!!

Jag börjar lite från början så ni hänger med i mitt lyckorus. För 3,5 år sedan så blev jag opererad…min magsäck togs bort kan man säga, en gastric by pas är den rätta benämningen för vad jag genomgick den 13/12-2011. På självaste Lucia rullades jag in på en bår för att genomgå en operation som inte skulle gå att ångra. Ett val som jag övervägt i flera år då jag i hela mitt liv lidit av fetma. Jag hade läst på i mängder, jag hade intervjuat andra som genomgått denna typ av operation, så jag var väl förberedd och valde att låta läkaren sätta kniven i min mage.

Om jag har ångrat mig? Nej inte alls….det är det bästa valet jag gjort i mitt liv. Visst jag äter som en myra och jag äter ofta, jag kan få så kallade dumpningar mellan varven men det är det värt! Jag kan äta allt jag vill med viss reservation, vissa saker mår jag sämre av att äta men det är inget jag lider av, det gäller bara att planera sitt matintag.

Totalt har jag tappat nästan 50 kg från min start mot en smalare kropp till dagens datum och när man tappar så mycket i vikt även fast man tränar och står i så hänger inte skinnet med, eller rättare sagt det hänger inte alls med inte om man pratar om skinnet som är på magen. I övrigt har skinnet hängt med bra, på underarmar, ryggen och på benen så när som en liten fettbulle på låret men det lever jag med utan problem…jag ska ju inte bli en fotomodell, jag vill bara må bra och orka vara aktiv med hundarna utan att låta som en blåsbälg som fått ett astmaanfall. Det största problemet jag haft sen jag tappade vikten är just bukfettet….vi snackar inte lite behäng utan vi snackar kinesiskt hängbukssvin!

Jag lider mest av det när jag ska springa, det skumpar och far, fatta hur det känns när man tävlar agility och ska vända håll tvärt…då är jag på väg tillbaka medans magen är kvar och sen när den väl fattar att jag bytt håll då kommer den tillbaka med sådan kraft att jag nästan ramlar i backen av smällen…så det gäller att springa med tighta linnen och tighta byxor som håller allt fett på plats utan det hoppar och far!! Tuttarna är som de är långa och hängiga men de ligger ju alltid i varsin tygkasse med spets på så de ska fasiken inte gnälla över sina nya jag, de får åka i spetspåse mest var dag och på kvällarna får de leva fritt och sprattla runt under tröjan som de vill.

Idag skulle jag äntligen få träffa kirurgen som gjorde operationen för 3,5 år sedan. Det är bara 1,5 år senare än planerat men de skyller på den långa kötiden, men strunt samma, idag var dagen D inne när jag skulle få träffa honom igen. Han kände nästan inte igen mig och jag hade tappat väldigt bra med vikt så läkaren var mycket nöjd med mig, men trots alla kilona som jag tappat så är jag ändå överviktig eller rättare sagt fet om man nu ska gå efter alla tabeller. Jag säger att jag har kraftig benstomme och att min mage väger sina kilon också. Jag fick klä av mig och blotta min buk som han även tog kort på från alla håll och kanter, jag fick även hålla i magfettet så övriga läkare verkligen skulle förstå vilket problem jag har. Efter lite dividerande om mitt matintag och hur mycket jag rörde mig osv så sa han de glädjande orden som jag aldrig trodde jag skulle få höra. Jag är uppsatt på en plastikoperation!!! Jag ska få bort allt behäng på buken….jag trodde jag skulle kyssa honom rätt på truten men jag sansade mig, inombords jublade jag 🙂 Jag fick lova dyrt och heligt att jag ska tappa ytterligare 9 kg och det kommer jag göra lätt…nu har jag ett nytt mål att sträva efter. När operationen ska ske? I vinter någon gång så jag har 6 månader på mig att tappa 9 kg…jag ska fixa detta. Jag jublade av glädje och studsade ut ur behandlingsrummet. Nästa sommar  kommer jag kunna vistas på en strand i bikini utan döljande kläder…det enda som kommer synas är ett långt ärr på hela magen. Jag tar ärret bara jag slipper bukbehänget. Visst finns det risk för komplikationer då det är en stor operation men varför oroa sig för något som inte har hänt ännu. Nu blickar jag mot målet att tappa minst 9 kilo och sen få denna högt efterlängtade operation. Jag gör den inte för bli snygg, bara må bättre och slippa alla hudproblem jag har nu då det hänger och far under tröjan samt slippa hålla i magen när jag ska hoppa eller springa. Makens kommentar när jag berättar om mitt besök hos läkaren, tar de tuttarna på en gång och lyfter upp dom? PANG!! …jag smällde inte till honom men smockan hängde i luften,  han sa det med kärlek i rösten och bedyrade att de duger precis som de är, långa och slappa samt lite breda också på sina ställen hahahaha….jag ska inte bli en fotomodell… de får se ut som de gör!

Bilden är 1,5 år gammal men det är ännu aktuell!

Bilden är 1,5 år gammal men den är ännu aktuell, jag har kanske 2 -3 kg plus på kroppen, vilket är vanligt enligt doktorn!

Lyckorus nr 2!

Då vi inte har möjlighet att vara med på Sumercamp där Zeljko Gora och Jenny Damm håller i piskorna så man springer rätt på agilitybanorna så har vi sörjt det en aning för att inte säga mycket. Det är så himla kul att gå kurs för de bägge så det bara bubblar i magen av lycka. I natt när jag inte kunde somna så såg jag att Kalmar BK hade bokat Zeljko Gora för att hålla en 2 dagars kurs!! Jag kastade mig på mailen och anmälde både mig och Mathias. Det var några nervösa timmar innan jag skulle få svar om vi kom med eller inte. På morgonen idag kom mailet! VI KOM MED!!! Jag hoppade och jublade i soffan av glädje, det värsta var bara att jag inte kollat med kära maken, då han ännu jobbar och inte har någon semester just då, men det får han bara lösa helt enkelt, annars får jag gå till hans chef och säga ett och annat till honom 🙂

Zeljko är en fantastisk duktig och inspirerande instruktör som tävlar på internationell nivå i agility med sin malle och BC. Han kommer från Kroatsien och är i Sverige under några veckor varje sommar och tävlar, håller kurser och dömer så jag är superglad att vi i år lyckas få gå för honom under 2 dagar!

Zeljko snackar fart med Pelle :-)

Zeljko snackar fart med Pelle 🙂

2 fantastiska besked på samma dag blev nästan lite för mycket, men ibland ler solen extra mycket trots att det regnar och stormar om vartannat idag!

Dagens ord: Den som väntar på något bra väntar aldrig för länge!

Det här inlägget postades i agility, Viktresan och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Lyckorus inte bara en gång utan 2 gånger på samma dag!

 1. unka skriver:

  Vilken skillnad det är på dig, du är så jäkla duktig.
  Kul att du kom med på kursen som du ville. Blir riktigt smittad av ditt glädjerus.

 2. Anna Andersson skriver:

  Tjohoooooo ????? sicken underbar dag ? du är heeeelt underbar och så målinriktad. Du springer som en virvelvind på banorna idag i min värld så det blir väl tornado varning sen hos mig när du ger dig ut. Kul ned kurs att se fram emot ? älskar din impulsivitet ”ahhh rackarns du jobbar-löööös problemet” ??

  • Lillegardshundgladje skriver:

   Tack Anna 🙂 Jag tror aldrig jag varit så glad när jag lämnat ett sjukhus!! Bara studsade från sjukan hahahaha….och sen när bukfettet är ett minne blott så kommer du inte kunna se mig på agilitybanan då jag springer så snabbt 😉

 3. karin isaksson skriver:

  Vilken härlig historia att läsa så här på torsdagsmorgonen.
  Lycka till du starka fina Catja.

 4. Ann skriver:

  Heja heja!!??? glad och go va du även på bild ett men nu är du även hälsosam och det syns!!!! Du är super Catja! ?
  Grattis och många kramar till dig!❤️

 5. Jeanette skriver:

  Plötsligt händer det! 🙂 Förstår dilemmat med magen, men förstår inte hur du numera kan räknas som fet efter tabellerna? Inte konstigt att en annan inte vågar väga och räkna BMI…
  Bra tid på året att göra en större operation med. Stort grattis till en bra dag 🙂

  • Lillegardshundgladje skriver:

   Jag tänker detsamma!! Jag ska gå ner 9 kg innan op men på magen är det säkert 6 kg som ska tas bort och då kommer jag ha gått ner 15 kg totalt..detta med BMI är ju bara en knepig siffra som folk ska må dåligt över för att man inte följer. Enligt BMI ska jag väga 68 kg..vilket jag aldrig kommer vilja göra 🙂 jag är glad i den vikten jag har idag. Men jag ska göra som doktor säger för att få operationen gjord:)

 6. Sirkka Sarström skriver:

  Du är bara så grym . … o rolig!

 7. Yvonne Edin skriver:

  Ojojoj, vilken härlig läsning det här var 🙂 Helt underbart !!
  Genom dina ord så kan jag nästan känna o ta på din glädje… 🙂
  Gläds oerhört med dig, trots att vi inte känner varandra 😀
  Varmt lycka till med slutspurten också. det kommer gå galant med den inställning du har 😀
  Mvh Yvonne

  • Lillegardshundgladje skriver:

   Tack snälla för dina härliga ord 🙂 Ja här ska kämpas för nu ska hängbuken väck även om jag får viss hjälp av kniven men det är ett måste annars så kommer jag snart snubbla på allt löst skinn/fläsk 😉

 8. Lotta skriver:

  Vilken underbar glädjefylld läsning, Heja dig och lycka till

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *