Debuten i lydnadsklass 3 med Ice!

I går fredag den 27/11 var det så dags! Dags att göra debut i lydnadsklass 3 med min älskade Ice. Under hela året har vi tränat och lagt grunder för att klara av att starta i klass 3 en vacker dag. Det är ett stort hopp mellan klass 2 och 3 så jag ville inte stressa honom utan vi tog det lugnt med träningen och bestämde oss för att till hösten ska vi nog kunna starta och iallafall se hur långt vi har kommit med vår träning.

Igår kom så dagen och uppladdningen blev inte som jag tänkt med en stressig arbetsdag och en längre arbetsdag än beräknat, men vi kom på plats i tid och vi hann ju iallafall gå en liten rastrunda på 10 minuter innan vi skulle samlas inne i Moheda bollhall.

Ice har haft en jobbig höst med hormonerna som spritter i kroppen och näsan som styrt hans liv men vi har jobbat oss igenom detta också. Han är ju bara drygt 2 år gammal och många ggr har jag tänkt att nä NU ryker kulorna….men nej de är ännu kvar för de är ju bara en fas i deras utveckling och jag vet att vi kommer komma förbi denna hormonkulle också.

RLD N, RLD F RLD A Kojima´s I-see Ice
RLD N, RLD F, RLD A, Uppl till lägre klass spår, GK MH, 2 pinnar i AG 1 och 1 pinne HO 1 och nu klar för Elitlydnaden.  Kojima´s I-see Ice

Vi hade startnummer 3 och det är ett bra nummer, då hinner man kika på ett ekipage och sen gå in i bubblan ihop med Ice.

Sittande i grupp: 10 p  

Platsliggande: 10 p

Fritt följ: 7,5 p  lite oro vid sitt, sitter snett, stannar upp i en sväng. (Ice har mycket att hålla reda på samt att jag inte sköter mig prickfritt heller)

Sättande: 9,5 p Litet dk som jag inte själv vet om, men jag viftar säkert med handen eller något annat, men jag är supernöjd då Ice inte har satt sig så snabbt utan är som sirap när han ska dimpa ner sin rumpa men igår damp den ner fort.

Inkallning med ställande: 8,5 p Orolig vid sitt. ( Ice måste bara trampa 2 tramp….han ska ju springa snart…då spritter det i hans tassar.)

Sändande med lägg och inkallning: 8,5 p Extra kommando. (Snabbt in i rutan, hamnar något långt bak och jag dirigerar in honom i rutan resten gick super. )

Hopp apport: 8,5 p Dåligt släppande. (Ice börjar kampa när jag säger loss….ja någon gång ska det också hända.)

Metallapport: 10 p

Vittringen: 8 p något tugg. (snabbt ut och jobbar fint vid pinnarna och snabbt in med löst hängande apport i munnen.)

Fjärrdirigering: 7 p går fram nästan en hundlängd. (detta förvånade mig då han aldrig någonsin har flyttat sig på det sättet som han gjorde, men nu vet jag att ha kan det och bara träna vidare, då han i mina ögon gör ett väldigt fint fjärr, men så var han het igår och jag nervös så han vill säkert bara till min sida och lugna ner mig)

Helheten: 8,5 p BRA SAMARBETE

Totalt: 272 p och klassvinst, 8 deltagare var vi i klass 3

Jag var så himla nervös igår så jag trodde hjärtat skulle hoppa ut ur min kropp, men jag lyckas samla ihop mig och hålla nerverna i styr. varför är man nervös? Jo i mitt fall är det för att jag inte tävlat klass 3 innan med Ice, många nya moment för honom och många moment som vi inte riktigt gjort med alla rätta måtten. Nervös för att man vill ju lyckas, nervös för man vill ju vinna, nervös för att dagen inte blev som jag planerat, men det gäller att kunna samla ihop sig och blåsa bort nerverna, de kan vara med men de får inte störa våran bubbla. Mitt mål var att klara av klass 3 under 2015 för att sen satsa på eliten…mitt mål uppfylldes igår med råge så dagens planerade tävling strök jag och vi tar en dag ledigt istället och njuter av det med allt vad det kan innebära.

Lycklig? Ja det kan ni ger på att jag är!
Lycklig? Ja det kan ni ge er på att jag är!

Nu har vi vintern och resten av våra liv på oss att träna och starta i eliten. Jag har ett mål i sikte och det är att kvala till SM…en dag! Det blir ju nya regler och nya moment inför 2017 så vi måste sätta in oss i detta också men det ska väl gå vägen en vacker dag det med.

Dagens ord: Ha ett mål, träna mot det målet och se till att lyckas nå ert mål men stressa inte och ha kul på vägen till målet:

 

 

 

Delta i diskussionen

4 kommentarer

 1. Snyggt jobbat!!!
  Du minns nog inte mig men jag minns dig väl 🙂
  Min första lydnadstävling någonsin med min engelska springer spaniel som inte någonsin hade tävlat heller….. LKL1 på Bro-Håbo BK och du var tävlingsledare.
  Trodde verkligen inte att jag skulle bli så maniskt nervös, är ju en ganska lugn människa…. Hade väldigt stora förväntningar men var så nervös så jag skakade. Du sa åt mig många gånger – “Andas”, ha, ha, ha…. Ja, jag höll verkligen nästan andan för det var en fruktansvärd upplevelse.
  Men, med tiden och att man vant sig så klarar jag numera av det. Hunden jag tävlade då är en änglahund sedan snart ett år. Har en dotter efter henne som blev uppflyttad till elitklass lydnad, lägre spår, RLDN, RLDF, SEVCh men pga ohälsa fått pensioneras i förtid. Så… nu är det en bc också i familjen. En Rejsa på 1,5 år som debuterade i lkl 1 några dagar innan hon fyllde 1 år och blev uppflyttad. Åkte sedan på en 3-dagars “träningstävlingar” i lkl 2 på Skutskär BK och… tametusan fick hon inte 3 st 1:a pris och LP2 samt har tävlat rally RLDn och RLDF. Tänker likadant som dig när det gäller 3:an – ett så stort kliv från 2:an till 3:an så det måste få ta tid. Till våren hoppas jag vi är klara men… är vi inte det så får det vänta.
  Kul att det går bra för er och önskar er stort lycka till framöver!
  Och stort tack för att DU var så lugn vid vår debut – vete 17 om vi hade fortsatt annars 😀

  1. Hej!
   Tyvärr kommer jag inte ihåg dig så här på rak arm, men kanske om jag får se dig 🙂 Vad glad jag blir för dina ord, det värmer mycket! Tänk var några ord kan betyda för en fortsatt framtid i lydnadsvärlden. Nervositeten slår till när man minst anar det och vilken tur att jag kunde få dig att känna ett litet lugn den dära dagen 🙂 Kul att det gått så bra för dig och dina hundar även då och nu. jag önskar dig också ett fortsatt lycka till med framtida tävlingar. Klass 3 fixar ni den dagen ni är mogna gör det, jag lovar och svär! Kul att du skrev här och berättade din upplevelse för många år se. Jag bor sen 9 år tillbaka i Växjö och trivs med livet på landet!:-)

  1. Tackar 🙂
   Ja det finns ingen anledning att tävla dagen efter igen om man lyckades så bra så man själv är nöjd, vilket jag var med råge 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *