Nyårskrönika 2015

Hur gick det för oss under 2015?

Nu är det sista dagen på detta år och det är dags att summera året som gick. Jag kommer säkert glömma något då året består av 365 dagar, 52 veckor och ännu flera timmar och minnet inte alltid vill komma ihåg allt som hänt, men jag ska ändå försöka komma ihåg de stora händelserna som jag och min kära make gjort under 2015.

Tävlingsmässigt har vi haft ett väldigt roligt år om inte annat för att det är så himla kul att åka iväg med husvagnen och tävla ihop med underbara tävlingskompisar som gör att även om en tävling inte går som man tänkt sig så åker man ändå hem med ett leende på läpparna då man bara skrattar så mycket med alla goa människor som befinner sig på en tävling.

AGILITY:

Pelle orginal i slalom
Fotograf: Sara Björck

Pelle Pilsnabb har gjort en underbar säsong när det gäller sporten agility, det är så roligt att se vilken utveckling han har gjort och tillsammans har vi väldigt roligt på banorna. Vi hade ett mål under 2015, att bli klara för klass 3 i både hopp och agility, det målet nådde vi och den sista pinnen i hoppklass 2 tog på årets sista tävling i det sista loppet!! Snacka om rysare men vi gjorde det och vi kom även på pallplats 🙂

Fotograf: Joakim Persson
Fotograf: Joakim Persson
Fotograf: Martin Rimby
Fotograf: Martin Rimby

Ice startade sin karriär denna säsong i agility mer på allvar kan man säga och målet var att ta sig till klass 2 i både hopp och agility, men vi nådde inte riktigt dit, men en bra bit på vägen är vi med: 2 pinnar i agilityklass 1 och 1 pinne i hoppklass 1. Det var många superfina lopp men där en pinne revs eller något annat litet misstag skedde och det är inte helt lätt med supersnabba Ice som vill massor på banan. Det har ändå varit en superhäftig säsong med Coola Ice.

Fotograf: Sofia Olsson
Fotograf: Sofia Olsson

Lydnad:

Fotograf: Unka Wedin
Fotograf: Cerrolyn Wedin

Med Pelle Position så gör vi en debut i lydnadsklass 1 på Tingsryds BK där vi slutar på en 2:a plats med ett första pris 180/200 p och uppflytt! Fantastiska hund som bara går in och briljerar på planen på ett sätt som han aldrig gjort innan.

Fotograf: Catja Paulsson
Fotograf: Catja Paulsson

Ice och jag debuterar i klass 3 och det var med darrande ben jag äntrade planen med denna häftiga hund som vill så mycket, men vi håller ihop och vi gör det!! Vi vinner klassen med uppflyttning till Eliten 272/320 p. Supernöjd med debuten!

Rallylydnad: 

Fotograf: Cristian Stoltz
Fotograf: Cristian Stoltz

Pelle Position får en ny titel i år och det är RLD A samt att vi även fixar ett godkänt resultat i Mästarklassen. Denna glada studsiga lilla hund gör mig så lycklig hela tiden, vi hade ett mål och klara av att ta mästartiteln men tiden har inte riktigt räckt till att hinna tävla i rally så mycket som jag velat.

Fotograf:
Fotograf: Cristian Stoltz

Ice och jag fixar en 2 nya titlar i rallylydnad RLD F och RLD A vi är på pallplats i varje start! Underbara roliga härliga Ice.

Nosework:

I år så har vi  hunnit med att starta i en ny sport, Nosework. För att kunna tävla i Nosework så måste man göra ett doftprov först och det är doftprovet som vi har fixat.

Pelle får godkänt i både Eucalyptus och Lagerblad. Ice får godkänt i Eucalyptus. Bästa killarna!! Detta innebär att båda killarna får starta i klass 1 inom nosework medans Pelle även är godkänd för klass 2 rent doftmässigt, men först ska klass 1 fixas och det gör vi när vi hinner.

Nu består ju inte livet av bara tävlingar, det har ju hänt lite andra saker också när man tänker efter. En stor händelse var att vi fick hämta hem lilla Limbo <3

12248629_10206898591802017_142482893_n
Fotograf: Mathias Paulsson

Kojimas Let´s Limbo är en halvbror till Ice och jag är så glad i denna killen. Han är bara 6 månader men vi har redan börjat på en Freestylekurs i höst och börjat nosa på vad agility är för något. Han är väldigt läraktig och så himla goooo….

wpid-wp-1446409806022.jpg
Fotograf: Catja Paulsson

En fjällenresan hann vi med också och som jag längtat till detta, jag som vandrat en hel del har sen jag flyttade till Växjö inte tagit mig upp till fjällen igen men i år slog till och Ljungdalen( Härjedalen) väntade ivrigt på att vi skulle komma och vandra i deras fjäll. Vi fick en helt underbar vecka som var väldigt avkopplande på alla sätt och vis.

wpid-img_20150926_191922.jpg
Foto: Catja Paulsson
wpid-20150922_133803.jpg
Foto: Catja Paulsson

Ett bruksläger för bara borderterriers blir det också och det var så fantastiskt roligt och lärorikt. Under 4 dagar blir vi drillade av världens bästa Anna Eklund i spåret. Jag beundrar den kvinnan som lyckades få Pelle att hämta en gömd sak i skogen på dag 3!! När Pelle inte vill något då är det lögn i helvete rent ut sagt att få honom till att vilja göra det man önskar men till slut så gjorde han det…sprang ut i skogen och hämtade en dold sak och snabbt igen till min sida. Det är enda och sista gången han gjorde det hahahah….jaja…vi gör så mycket annat så att leta dolda saker i skogen kan andra hundar få göra. I lydnaden blir vi drillade av underbara kloka Carina Sehlin…wow vilken feeling hon har för våra små BT och vad hon får fram finesser hos oss alla!! Tack BTS för att ni ordnade detta.

Pelle med sitt fynd i skogen!

20150516_104804
Foto: Catja Paulsson

Thelma 14 år med full fart i skogen på väg in med sitt byte!

1 (30)
Foto: Kjärstin Hagman Boström

I övrigt så har året varit en bra år, med skön ledighet under sommaren. Nya arbetsuppgifter på jobbet som förgyller tillvaron också. Vi firar även 5 år som gifta och ej att förglömma så startar vi upp ett litet företag där vi säljer agilitytunnlar. Vi kommer sponsra Agility SM 2016 med våra tunnlar.

Lillegards_hundgladje_logotype_8192x3284 Orginalet

tunnel med grip

 

 

Julafton blir det även hos oss på Lillegårds Hundglädje men i år har vi en älskad lillasyster på besök. Det är första gången hon är på besök hos oss och vi hade 4 underbara dagar ihop. Ida är min yngsta lillasyster som hunnit fylla 27 år nu och tillsammans tränade på Idrottskliniken vid 2 tillfällen, ja den träningsvärken sitter i ännu….för tusan va den syrran kan få en till att göra och vilka muskler jag hittade då! Jag hoppas du kommer tillbaka igen och plågar mig på gymmet samt bara umgås och mysa ihop!

Foto: Catja Paulsson
Foto: Catja Paulsson

Nu tror jag att jag fått med de stora delarna av detta år och jag tillsammans med maken blickar framåt mot 2016 och ser vad det kan ha med sig. Planer finns det och mål har vi men mer om det en annan dag!

P.S Glömde visst….vår älskade Dixie har cancer och diagnosen kom i höstas! Hon hänger med så länge hon orkar och vill och Pelle P avslutar året med att svälja sin julklapp lite för fort och får vara på sjukhus en natt och på det får han en infektion i halsen och ögonen, men han kommer bli kry igen med lite medicin som hjälp. I övrigt mår hela flocken bra! D.S

wpid-20150428_185901.jpg
Foto: Catja Paulsson

GOTT NYTT ÅR OCH GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!

Kvintetten
Foto: Catja Paulsson

Önskar Catja och Mathias Paulsson med hela härliga flocken!

wpid-20150926_100050.jpg
Foto: Catja Paulsson

 

 

 

Delta i diskussionen

12 kommentarer

 1. Ett hundigt härligt år som gått 🙂 Håller tass för att även det kommande blir minst lika fint – om möjligt ännu bättre…
  Fina bilder på fina vovvar. Gillar särskilt bilden på dig och Limbo, den där man riktigt ser hur gossen myser av att vara nära.
  Ha en riktigt fin nyårskväll och ett rikgtig gott 2016!

  1. Tack så mycket 🙂 Ja Limbo är en riktigt myskille som älskar att gosa. Gott Nytt år till dig med!!

 2. Vilket innehållsrikt 2015 ni haft. Fortsätter med stort intresse att följa era bravader och äventyr.

  1. Tack så mycket 🙂 Ja vi får väl se vilka bravaderna som vi hinner med under 2016, kul att du med glädje hänger med i allt det vi tar oss för inom hunderiet 🙂

  1. Hej Magnus!
   Vad kul att gillar bloggen 🙂 Ja 2016 ska bli spännande att vara i och det som händer det det händer liksom!

 3. Med allt i har hunnit med 2015 så tror jag året haft fler än 365 dagar och 52 veckor. Vilket fantastiskt år! Lycka till 2016

  1. Tack så mycket 🙂 Ja när man summerar så undrar man hur man hunnit med men i stundens hetta så hinner man tydligen med mer än vad man tror och nu ser jag fram emot vad 2016 kommer bjuda på!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *