Om att få längta….

Oj vad jag längtar nu eller vi båda längtar lika mycket. Vad vi längtar efter?

Ja det är mycket det… Om några veckor åker vi till fjällen för att vandra och det längtar vi efter jättemycket, det är 9 år sedan jag sist var och fjällvandrade, så det är klart som tusan att jag längtar dit nu, så v 39 drar vi mot fjällen. Jag hoppas att min kära make kommer tycka detta med fjällvandring är lika mysigt som jag tycker det är 🙂

Sen längtar jag till nästa helg då vi ska till Malmö och tävla agility igen 🙂

Jag längtar till den 9/9 för då ska vi åka till Danmark! Det är till denna resa vi båda längtar lite extra till 🙂 Vi ska äntligen åka och hälsa på uppfödaren Anette Tofte och vi ska träna agility på dansk mark samt ha 2 trevliga dagar ihop med Anette och Janus samt Camilla som är ägare till Izzi (Ice`s kullsyster) men nu åker vi inte bara dit för att umgås med Anette och compani…nä för vet ni vad!! Vi ska äntligen få träffa vår nya familjemedlem Limbo <3

LIMBO!? vänta lite här…vem tusan är Limbo? och när hände detta?

Det var så här…äh, vi ville helt enkelt ha en till BC fast inte just nu egentligen, men så parades Ice mamma med en tysk hane och något sa mig…ur denna kull ska du ha en hane!! Jag lyssnade inte på den rösten och lät tiden gå, men hela tiden hörde jag denna inre röst som jag hela tiden tryckte bort. Plötsligt en dag när det var 2 veckor kvar till beräknad födsel så styrde mina fingrar över tangentbordet och plötsligt hade jag ställt frågan om vi kunde få bli ägare till en lillebror till Ice?

Svaret blev JA visst fick vi det!!

Nu var det 2 veckor av spänd förväntan om där skulle komma någon hane. Den 12/7-2015 föddes det 3 tikar och 2 hanar.

Mamma Gadget och Pappa Sly
Pappa Sly och Mamma Gadget
Nyfödd liten parvel <3
Nyfödd liten parvel <3

För en vecka sedan fick reda på vilken som skulle bli vår och jag fick den jag drömde om och tänkt på hela tiden och det läskiga i allting är att den ska även heta det jag ville att han skulle få heta och detta utan att jag sagt något till Anette! Det är helt sjukt men helt sant 🙂

Kojimas Let´s Limbo
Kojimas Let´s Limbo

Jag har hintat lite om vilken som jag tyckte om osv..men jag vet att Anette väljer och bestämmer vem som flyttar till vem. Anette vill att rätt hund hamnar i rätt hem och hon vet vad jag vill ha och vet vad jag behöver för typ av individ.

Limbo 6 veckor
Limbo 6 veckor

Idag är Limbo 6 veckor och om 3 veckor ska vi dit och hälsa på..fattar ni nu varför jag längtar!! Ja vi ska bara hälsa på honom i 2 dagar. Pga de nya införselreglerna som EU bestämt så måste han få sin rabiesvaccinering först och den kan de inte få förrän de är 12 veckor sen måste det gå 3 veckor innan vi kan ta hem honom på riktigt. Så vi kommer få längta extra mycket efter honom. 🙂

Limbo på upptäcksfärd i skogen.
Limbo på upptäcktsfärd i skogen. ( 6 v )
Stora stockar måste man kunna behärska när man går i skogen
Stora stockar måste man kunna behärska när man går i skogen.

Limbo kommer jag tävla agility med när han är agilitymyndig men även andra grenar precis som Ice och Pelle gör. För Thelmas del så passar det också bättre att i nuläget skaffa en BC till istället för en BT som jag funderat massor på också men BT valpar har mycket mera energi och måste kolla minst en gång om dagen om inte flera ggr om dagen ifall Thelma verkligen är lätt att få ur balans…det vill jag inte utsätta min älskade Thelma för och inte heller utsätta en BT valp för henne, men med BC valp går det smidigare, iallafall var det så när vi fick hem Ice, han fattade direkt att Thelma går man inte nära och gör man det så är man lugn. Kloka Ice <3 Vi får bara hoppas att Limbo kommer se samma sak hos Thelma annars får vi hjälpa henne så Limbo förstår 🙂

Jag har enda sen Ice blivit agilitymyndig velat tävla agility med honom, men nu var det bestämt i förväg att Ice skulle bli Mathias nya agilityhund. Så detta är också en av anledningarna att jag vill ha en egen largehund i agility. Jag har tävlat i largeklass innan med min förra BC och även med Dixie innan Mathias blev frälst i sporten 🙂

Men vem tusan hade kunnat tro att vi skulle äga 2 BC? inte jag iallafall, jag som var emot en BC vid blotta tanken när Mathias började tjata om BC för 3 år sedan, men se så det kan bli och gå 🙂 Man ska aldrig säga aldrig och man ska inte vara för fast i principer, då kanske man missar guldkorn som Ice och Limbo.

Sitt! Duktig Limbo :-)
Sitt! Duktig Limbo 🙂

Limbo och hans syskon bor i Odder (Jylland) hos Anette och Janus. (Kojimas kennel) Bilder nedanför är på alla Limbos syskon.

Syster Lima <3
Syster Lima <3
Limbos bror Link :-)
Limbos bror Link 🙂
syrran Lava <3
syrran Lava <3
syrran Lace <3
syrran Lace <3
Limbo myser i gräset!
Limbo myser i gräset!

Välkommen till vår flock Limbo <3 Vi hoppas du ska trivas lika bra som Ice gör med livet i Sverige. Vi kommer lära dig ALLT vi kan och lite till. Om några veckor kommer vi över och umgås med dig i 2 dagar och sen hoppas jag att du inte glömmer bort oss helt och hållet tills vi kommer för att hämta dig och ta med dig till Sverige.

Tack Anette för att vi ännu en gång får förtroende att förvalta en valp från dig <3

Dagens ord: Följ dina drömmar och livet kanske blir mycket roligare.

 

 

 

Delta i diskussionen

12 kommentarer

 1. Grattis till denna spännande nyhet 🙂 Vilken liten sötplutt. Jag hade inte hört något om de nya EU-reglerna, känns väldigt långt innan liten får komma hem till er. Fast tiden går egentligen för snabbt.
  Lycka till såklart!

  1. Jag tror de kom nya regler precis efter årskiftet eller strax innan. Trist men sant. Jag har stort förtroende för Anette och vet att Limbo kommer få en utmärkt start i livet och är en trygg kille när vi kommer för att hämta honom 🙂

  1. Ja men du..tänk så det kunde bli 😄 ska bli spännande resa med Limbo också 🙂

 2. Lyckliga hundar hos er,full fart hela tiden. Limbo kommer att trivas som handen i handsken. Lycka till!

 3. Vilken söting, lite tråkigt med eu-reglerna fast bra, men man vill ju ha hem sin valp så fort det går. Men å andra sidan så går tiden fort. Ska bli spännande att följa med på resan med Limbo.
  Lycka till!

  1. Ja dessa EU regler men nu är det som det är och vi får ju snart träffa honom 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *