Om en total lycka under 2 dagar med fantastiskt avslut!

Lycka Nr 1

Vilken fantastisk och rolig helg det har varit från början till slut!! Med kort varsel så anmälde jag mig till en Heelwork to music kurs som skulle hållas av en instruktör som heter Erika Johansson och tävlar på VM med sin Mops Oggie i HtM.  Det är flera år sedan jag senast gick en liknande kurs och sen dess har jag inte utövat det så mycket då det är mycket annat som händer i ens hundliv och många roliga sporter finns det att göra med sina älskade hundar, men NU var det dags igen!

Oggie bjuder upp till dans!
Oggie bjuder upp till dans!

OJ så kul vi haft, dansa älskar jag att göra och att få göra det med sina älskade fyrfotade vänner, det höjer det hela till sådana lyckliga känslor så man nästan bara ställer sig och skrattar mitt på planen för att det bara bubblar över av lycka 🙂 Jag valde att gå med Ice i första hand då Pelle Prisjägare skulle göra annat på söndag kväll och jag ville spara på hans krafter. Vi lärde oss massor av matnyttigt om HtM = Heelwork to music eller på svenska fotarbete till musik. Ja vi lärde oss så mycket så på söndag gjorde vi spontana program till musik som vi själva fick välja och jösses vad musik det finns när man börjar lyssna och leta, men så till slut bestämde jag för en låt och det får gå som det går.

Vi har inte på långa vägar jobbat eller tränat in något program, utan det är helt spontant allt vi gör till denna låt. Låten heter: Det måste gå att dansa till, med Larz-Kristerz

Lycka Nr 2

Efter dessa 2 otroligt roliga dagarna i Korsberga där vi fått dansa och ha kul med hundarna så det bara spritter i benen ännu så drog jag raka vägen ner till Tingsryds BK där väntade en kvällstävling i lydnad och nu var det dags för Pelle Prisjägare att äntra lydnadsplanen för första gången officiellt.

Lydnadsklass 1 väntade och jag hade medvetet låtit Pelle ha lite tråkigt under 2 dagar så han skulle ha lite energi till lydnaden. Han tycker att detta med lydnad är så där, men jag ville bara testa och få iallafall ett godkänt resultat på honom, jag har inga planer på att vi ska bli lydnadschampions eller så, men jag tar en sak i taget och ser sen hur långt vi kan komma i lydnaden. Ingen press på Pelle, bara gå in och ha kul ihop.

Lottningen gav oss startnummer 9 av 12 ekipage. Jag tycker om att ha nummer i mitten då hinner jag se lite på de andra och jag hinner förbereda Pelle och mig själv. Jag kan ju berätta att den planen vi skulle vara på är omgärdad av skog och vildkaninerna finns där i mängder…Pelles näsa inte sen att notera detta, för den näsan missar inget vilt.

Hur gick det nu då?

Jo det ska jag berätta för er alla…den där Pelle han kan överraska han…man vet aldrig hur det kommer gå eller jo jag vet hur det kan gå, så därav kände jag att vi kommer klara av ett förstapris om han går som han brukar, inte med superpoäng men vi kommer fixa det och JAG ser sen mig själv stå där på översta platsen på prispallen ihop med Pelle Prisjägare 🙂 Viktigt att ha mål i sitt tävlade och se framför sig det målet…sikta mot det och håll huvudet kallt. Vi börjar med platsliggningen som han gör galant och betyg 10. Tandvisningen likaså även om Pelle försökte sig på att släta av domaren med en tungkyss och samtidigt få med sig domarens tänder…men å andra sidan fick alla hundar 10 p som han fick hantera utan att de morrade på honom.

Väl inne på planen igen så började vi med Linförighet och som han gick!! Ja han har aldrig gått så fint i ett helt program, han tappar lätt fokus men inte ikväll inte och vi får betyg 10!! 10 Poäng…kan ni fatta det…hur tusan gick det till? underbara lilla Pelle Prisjägare <3

Pelle i Linförighet
Pelle i Linförighet
Härlig kontakt vi har <3
Härlig kontakt vi har 🙂 

Glädjen jag kände när jag såg poängen gjorde att Pelle blev superduperlycklig och bara hoppade och for mot mig…jag fick ingen hejd på hans glädje.

lyckliga Pelle hahaha
lyckliga Pelle hahaha

Ja han var så lycklig så nästa moment gick inte lika bra. Läggandet under gång blev lite latjolajbanmoment men han var lycklig och det är det viktigaste…lite surt då jag vet att han kan det men inte med dessa spritter i benen känslorna…Ja ja…nu siktar vi mot nästa moment och släpper detta.

Inkallningen gav en 10:a!
Inkallningen gav en 10:a!

Inkallningen stod på tur och jag vet att han sitter stilla men jag brukar få ropa 2 ggr ibland för att få igång honom, han sitter och filosoferar mellan varven men inte i kväll, Pelle kom med sådan fart och energi att jag bara log så brett jag bara kunde över att få se hans små ben springa med sådan energi. Betyg 10!!

Ställande under gång gick som jag befarat att det skulle göra. Betyg 10!! Klockrent ställande och avslut samt framföringen. Vilken liten kille jag har 🙂

Nu kom vi fram till apporteringens stund, förvisso bara hålla i den och det kan han jättebra OM han bara tar tag i den. Han tog den som om han alltid har gjort det, hur lätt som helst…Jag bara gapade för Pelle brukar knipa med läpparna och sen öppna munnen motvilligt för att sen lite förnärmat hålla i den, men i kväll så sa det bara smack så tog han den. Betyg 10!!

Pelle håller i apporten och får sen betyg 10.
Pelle håller i apporten och får sen betyg 10.

Vi har nu kommit fram till sista momentet och det är hoppet, ni ska inte tro att bara för att man tävlar agility där man hoppar nästan hela tiden så kan man hoppa ett brukshinder. Pelle han kan sitta där på andra sidan hoppet och bara glo på mig och undra vad jag egentligen säger, att hoppa verkar vara onödigt…han drömmer sig lätt bort i detta moment eller tänker länge på vad han ska göra. Jag ställer upp honom och hans lilla näsa börja vädra mot skogen, hopphindret stod 1 meter från skogskanten..jaha…tänkte jag när jag ställde upp mig på andra sidan hindret. Nu gällde det att vara tydlig, jag måste få kontakt med honom och få honom att utföra momentet hyfsat snabbt och sen sätta sig korrekt intill min sida, vilket han aldrig gjort innan, JA han är en envis och inte så motiverad till lydnaden men så säger jag högt och tydligt: PELLEHOPP och vet ni….han bröt sitt doftande och hoppade direkt och satte sig korrekt!! När har det hänt innan? Men Pelle han kan överraska den killen och vi fick betyg 10!!

Pelle hoppar mot en 10:a!
Pelle hoppar mot en 10:a!

Jag kliver av planen och är helt omtumlad över den energi han visade denna afton och så bra han gick…ja så bra har han aldrig gått!! Jag bara skrattar och gråter om vartannat. Han presterar när det gäller och den lärdomen tar jag med mig och vi kommer fortsätta träna lydnad för att så småningom starta klass 2 och appellspår men det tar vi när det kommer.

Kolla in poängen! Jag är så glad så det bara spritter i benen!!
Kolla in poängen! Jag är så glad så det bara spritter i benen!!

Vi slutar på en underbar 2:a plats och blir slagna av våran klubbkamrat Susan med sin Saga. Men att få 180p av 200 möjliga och ändå ha missat ett moment är ju bara så sanslöst häftigt. Lyckan är enorm!!

Pelle Prisjägare hamnade på pallen tillsammans med klubbkamraten Susan och Saga.
Pelle Prisjägare hamnade på pallen tillsammans med klubbkamraten Susan och Saga.
Underbara hund!! Du är en överraskningarnas hund :-)
Underbara hund!! Du är en överraskningarnas hund 🙂

Vilken härlig avslutning vi får vara med om tillsammans på en sån galet rolig helg 🙂

Nu siktar vi vidare och ser vad det blir nästa gång. Många planer finns det men vi tar en sak i taget och ser vad vi hinner med. Men vi har med detta nått ett av årets mål, att starta officiellt i lydnadsklass 1 och få en uppflyttning.

Dagens ord: Ge inte upp förrän du klivit över mållinjen, titta hela tiden framåt och glöm det som hände nyss och lämna det bakom er.

 

 

 

Delta i diskussionen

4 kommentarer

 1. Jag vet inte vilket jag blir lyckligast av. Din och Ice uppvisning i htm som får mig att tänka att kanske ska vi testa detta för att sedan ta det med oss in i andra grenar. Eller att åter igen i ord få genomgå er otroligt fina program (förutom läggandet då) jag kan itne låta bli att tänka vilka poäng ni fått om han hade gjort det (typ 200….). Eller det faktum att du avnänder mina bilder (som du vet att du har lov till) för att nå fram till dina härliga bloggläsare.
  Jag är så glad över att jag fick se ert program och det har gett mig en massa i min träning.
  Hela du är en insperationskälla. <3 till er alla.

  1. Tack snälla för alla dina fina ord och ännu ett stort tack för alla fina bilder som du tog på Pelle och mig. Ja kan jag inspirera dig och andra med mitt inlägg så blir jag ännu lyckligare 🙂
   Heelwork eller bara kunna massa konster är en jättestor hjälp till lydnaden. Så ut och dansa med Erox nu 😄

 2. Härligt! Förstår att hela du bara bubblar av glädje 🙂 Vilken debut – grattis igen!
  T o m Milo fick ett litet lydnadspass igår efter jag läst på fb om dig och Pelle 😉
  Ice och du är ett tjusigt par. Glädjen bubblar även i border collien när ni dansar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *