Påsklovet….hur blev den?

Nu har ett härligt påsklov tagit slut för denna gång och jag vill med detta inlägg summera min vecka så jag kan blicka tillbaka och bara känna sån glädje över hur dagarna blev.

Fredagen den 27/3 börjar jag min ledighet med att åka iväg till Sophie Eriksson som är en hundfysioterapeut och får Ice och Pelle genomgångna med att Ok i baken, bara att tuta och köra denna kommande tävling och träningssäsong 🙂

 Pelle får laserbehandling.
Pelle får laserbehandling.
Ice får massage
Ice får massage

Lördag 28/3 och söndag 29/3 är hemmadagar där vi fixar och donar med trädgården och andra saker som måste bli klara innan sommaren kommer.

Måndag 30/3

Jag och Ice åker upp till Ljurhalla (Vårgårda) för att träna Lydnad med Emelie Merenius som var regnig men ack så härlig och bra träning ändå. Jag satsar på att starta i klass 3 till sommaren och som träningen går just nu så ser det ut att fungera, vi tränar vidare på de moment som vi behöver jobba med mest och ska börja lägga in dessa moment i en serie av flera moment. Bla är det vittringen och fjärret, de är dessa moment som tar längst tid för att få till det riktigt bra.

Platsliggning
Platsliggning med Elit, Ice och Vinna! 

Tisdag 31/3

Idag blev det rallylydnadsträning då en tävling hägrar i slutet av veckan. Både Pelle och Ice gick väldigt bra på träningen så det bådar gott inför premiären i avancerad klass 🙂

Pelle tränar på honnören.
Pelle tränar på honnören.

En långpromenad blev det på eftermiddagen med hela flocken och även små aktiviteter för damerna blev det också.

Godisträd i roliga träd :-)
Godisträd i roliga träd 🙂

Onsdag den 1/4

Ice och jag beger oss tillsammans med Susan och hennes Saga mot Mjölby och cancerträningen som vi är uttagna till att vara med på tillsammans med flera andra ekipage.  Ice sköter sig otroligt bra på träningen och hans näsa är makalös på att markera rätt doft vi varje övning.

Ni kan läsa mera om vad det är vi gör om ni klickar på länken nedan!

http://www.hundnosen.com/#!hundnosen-i-media/czhu

Ice markerar rätt doft!
Ice markerar rätt doft! Bjornar Sorli håller ett öga på att vi gör rätt på plattformen. 

Torsdag 2/4

Idag får det vara en lugn dag och lite packande inför vår tripp till Göteborg. Morgonen började dåligt då jag hittade min älskade nymfhona avliden endast 6 år gammal. Nisselina var en hona med en härlig karisma och utstrålning, 2 ungar fick hon ihop med Herr Babben!

R.I.P älskade finaste Nisselina <2
R.I.P älskade finaste Nisselina <3

På eftermiddagen hade vi äntligen packat klart husvagnen med allt det vi behövde inför att vara i Göteborg i 2 dagar. Vi kommer bo på  Lisebergsbyn medans vi är där. Campingen är en väldigt fin och bra camping, när till stan och nära till en stor motionsanläggning, helt perfekt kombo för oss.

Kabe -88 som är lite udda men vi älskar denna husvagn.
Kabe -88 som är lite udda men vi älskar denna husvagn!

Fredag 3/4 Börjar med lite sovmorgon innan vi beger oss till rallylydnadstävlingen som går av stapeln på Göteborg-Mölndals BK. Ice ska debutera i avancerad klass och Pelle ska göra sin andra start i samma klass.

Vill ni se hur det gick kan ni kika på filmerna 🙂

Pelle kommer 8:a med 75/100p och får sitt andra godkända resultat.  Ice kommer 7:a med 79/100p och får sitt första godkända resultat.

Duktiga killar som gjorde bra ifrån sig på tävlingen!
Duktiga killar som gjorde bra ifrån sig på tävlingen!

Denna fredag har med andra ord börjat väldigt bra och den kommer sluta ännu bättre, men innan kvällen kommer så hinner vi gå en långpromenad på 7 km i kuperad terräng, nu vet vi att alla hundar är motionerade och kommer sova gott när vi är och förlustar oss.

Vi börjar med att äta middag på Heaven 23 som är en restaurang i ett av tornen på Gothia Tower. 23 våningar upp i luften sitter vi och njuter av denna enorma räksmörgås 🙂

20150403_180514

Efter middagen så begav vi oss mot vårens höjdpunkt!! Flachdance skulle vi gå på och jag som är tokig i filmen visste på förhand att detta skulle bli så bra 🙂 Var den bra då? JA och den var ännu bättre än så, vilket ös och vilket tryck det var från början till slut och vilken häftig känsla det är när hela publikhavet bara ställer sig upp och applåderar i takt på slutet. Tack alla aktörer i denna uppsättning som bjöd på en magisk afton på Gothia Tower!!

snart väntar en 3 timmar lång show utöver det vanliga!
snart väntar en 3 timmar lång show utöver det vanliga!

Lördag 4/4  Börjar med sovmorgon och sen en skön promenad med dogarna. Vi ska åka hem idag för Göteborg men innan hemfärden så ska vi hinna besöka mina systrar som båda 2 bor i Göteborg. Vi åker hem till Elina för att äta påsklunch tillsammans med hennes familj, dottern Signe och sambon Viktor. Andra syrran Ida kommer också dit och vi får en supertrevlig stund tillsammans <3

Elina, jag och Ida <3
Elina, jag och Ida <3

Söndag 5/4  Skönt att vara hemma igen, borta är väldigt bra men hemma är bättre 🙂 Vi börjar riva voljären idag och även inhandlat lite buskar till rabatten som håller på att bli klar men ännu inte är klar …allt tar sån tid..tänk om man bara kunde knäppa med fingrarna så var det klart..men så funkar det tyvärr inte. Ibland tryter mitt tålamod…men tids nog blir det klart! Innan vi gick in för kvällen så hann vi med ett underbart agilitypass med båda killarna. Det ska bli så kul att komma igång med tävlingarna snart…längtar verkligen ut nu till agilitytävlingarna 🙂

Voljären faller isär..
Voljären faller isär.. nä den ska bara byggas ut! 

Måndag 6/4 Idag hinner vi inte göra mycket hemma, påsklunch hos svärmor väntade och sen skulle båda bilarna snyggas till då de ska in på service och besiktning i veckan som kommer. I morgon väntar en arbetsdag och det ser jag fram emot också. Det är supernice att vara ledig men det är lika skönt att komma igång med jobbet också så man kommer in i rutiner igen.

Tack kära påsklov för att du gett mig och min flock underbara dagar ihop med bästa maken! Vi ses igen om 1 år 🙂

Dagens ord: Det du inte hinner idag kommer du hinna en annan dag!

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *