R.I.P Älskade Dixie.

Dixie!

Dixie bild

 Idag har vår älskade Dixie fått vandra vidare till det evigt gröna ängarna, där inga smärtor finns och där hon för evigt får springa, bada och göra exakt det hon känner för hela tiden utan att bli påmind om sin sjukdom hon kom att få under sista året.

Cancern kom till henne och den togs bort, cancern kom tillbaka och den togs bort ännu en gång och denna gång blev analys av den stora knölen. Analysen sa att Dixie led av en kronisk form av cancer som heter Sarkom och i Dixie fall satt i slemhinnor och även kunde sätta sig på inälvorna. Vi valde att Dixie får hänga med så länge hon kan och orkar.

Idag blev vår sista dag tillsammans. Dixie skulle inte behöva lida mer, hon ska inte behöva dra sig undan den övriga flocken för att få vara ifred. Älskade goaste mysigaste Dixie som var en högt älskad hund och med en enorm personlighet som ingen annan hund kommer kunna mäta sig med. Dixie är Dixie.

Dixie kom till oss som 2 åring och kunde ingenting egentligen, hon hade haft 2 mycket bra år i sin förra familj men hos mig kom hon att få börja träna olika hundsporter och det var många gråa hår senare som vi knäckte nöten och Dixie kom att älska agility. Agilityn blev hennes grej, samt att träna drag och vattenapporteringar. Lydnad och sånt tjafs var inte Dixies grej, det var hon väldigt bestämd över och så fick det bli, för som Dixie ville ha det så blev det också. Dixie visste exakt hur hon ville leva sitt liv och hon fick göra det också.

Saknaden är enorm men vi vet att det var rätt beslut som togs, det blir tomt här hemma trots att vi har 4 hundar till, men Dixie tog sin plats och såg till att både synas och höras. Närhet var hennes grej, att få ligga tätt tätt intill, att aldrig behöva vara ensam var hennes grej också. Ensam gick inte att vara enligt Dixie och då slapp hon det. Jag har ett jobb som gör att mina hundar alltid kan vara med mig och Dixie har varit en underbar elevhund.

Dixie var inne på sitt 11:e år och hon fick 9 aktiva år hos oss, där hon fått tävla mycket agility, fjällvandrat, simma, apportera, köra drag, bli en älskad familjehund, hon har gått mängder av nybörjarkurser i agility då hon var en utmärkt hund att låna ut till barn som inte hade egen hund, då ryckte Dixie in som lånehund på kurskvällarna. En perfekt hund för eleverna på skolan där jag jobbar, en hund som älskade att jaga skuggorna efter fåglarna som flög över tomten, många härliga promenader, umgås med hundar som hon busade runt med. Dixie levde livet fullt ut helt enkelt!!

Diverser bilder, kennelträff, jenny damm kurs 045
Dixie var en självklar del av flocken och tog sitt ansvar på allvar att vara en beskyddare för de som var yngre än henne!
Dixie med sin älskade husse Mathias in action.
Dixie med sin älskade husse Mathias in action.
Dixie älskade att apportera i vatten
Dixie älskade att apportera i vatten
Såg till att Pelle kom i land med sitt fynd.
Dixie ser till att Pelle kom i land med sitt fynd.
Härlig bild på Dixie i sitt älskade element...VATTEN!
Härlig bild på Dixie i sitt älskade element…VATTEN!
Snöbollar vad kul!!
Snöbollar vad kul!!
Många fina placeringar fick Dixie under sina år som agilityaktiv.
Många fina placeringar fick Dixie under sina år som agilityaktiv.
Tjohooo....jag kommer!!
Tjohooo….jag kommer!!
Dixie i upphopp tidaholm
Full fokus!!
Dixie en högt älskad familje och flockhund!
Dixie en högt älskad familje och flockhund!

Många tårar har rullat ner för våra kinder idag och även när vi var tvungna att inse att hennes tid var begränsad.

Dixie!! Du är en hund med det stora hjärtat och det stora talet, du hade talets gåva. Hade du varit en människa då hade du nog varit politiker nu, för så mycket åsikter du hade om allt. Vi kommer aldrig glömma dig och du lämnar ett stort tomrum efter dig, ett tomrum som kommer bli svårt att fylla för ingen är som du och ingen kommer bli som du.

Född 2005-04-12 – 2016-01-27.  Orsak: Cancer

Vi kommer för alltid älska dig du fina fina Dixie!!

 

 

Delta i diskussionen

17 kommentarer

 1. Tårarna rinner på mig,finaste Dixie.Nu springer du i hundhimlen o har kul. R.I.P.

 2. Så vackert skrivet om Dixie. Förstår att saknaden är stor efter en Dixie som inte bara kunde prata och var duktig på agility utan som också var väldigt empatisk. RIP Dixie.

  1. Tack för fina ord och saknaden är enorm men nu vet jag att hon har det smärtfritt och kan för evigt springa på de gröna ängarna!

 3. Saknade Dixie i mitt knä när vi sist blev
  trimmade . Tårarna och saknaden är det
  pris man får betala för den stora ynnest
  det är att få vara matte eller husse.
  Så vackert du skrivit och så fina bilder.
  Kram Inger ❤

  1. De goda minnena är de minnen vi ska minnas av Dixie, Tårarna rinner men de kommer sluta rinna en dag och till slut kommer skrattet tillbaka!

 4. Du beskriver er samvaro så gott och tårarna rullar längs kinden. Jag har inte haft äran att i verkliga livet fått lära känna er Dixie men genom dina ord genom åren känns det ändå som om man gör det lite grann. Stor kram ?

  1. Vad glad jag blir för dina ord Anna. Du hade gillat Dixie även om hon hade skällt ut dig först 😉

 5. Underbart vackert skrivet om er älskade Dixie. Nu har hon det härligt även i hundarnas himmel.

 6. Sorgligt och ledsamt…. och trots att man kan förbereda sig när hunden blir sjuk eller gammal är det ändå så svårt låta dem gå över regnbågsbron men vi måste släppa dem till de gröna ängarna…

  1. Supersorgligt och väldigt ledsamt, men nu lider hon inte mer och vi blir snart glada igen när det gått en tid.

 7. Underbart skrivet om er älskade Dixie. Nu har hon det härligt även i himlen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *