Oj vad denna veckan gick fort!!

Oj vad jag har hunnit gjort mycket under sportlovsveckan men där jag har valt att fokusera på mig själv och vad jag vill göra men även hundarna har ingått där också för de tillför så mycket glädje och ger energi i mängder. Även att hinna umgås mer med fåglarna betyder mycket för mig, att vara med dom är verkligen att vara i nuet.

Hur har veckan sett ut då? Ja det är det jag tänker försöka göra en sammanställning på…

Veckan har innehållit mycket vänskap och långväga vänskap, jag känner mig så rik som har så många fina vänner i vårt avlånga land och jag förundras på vilket sätt jag lär känna alla goa  vänner. I de flesta fallen så träffar jag många nya vänner genom hundarna och på olika tillställningar där hunden är i fokus, men sen lär man känna vänner på andra sätt också.

Anna är en nyfunnen vän sen drygt 1 år tillbaka och vi har lärt känna varandra genom Word Feud på mobilen!! ja men hur gick det till då? ja det veta tusan egentligen, men vi spelade först som randoms på ett annat spel som fanns i mobilen, ganska snart frågade Anna om jag spelade WF. Ja sen började de små grattisarna man sa till varandra bli till flera ord och sen till flera meningar och det visade sig en att vi bodde ganska nära varandra, ca 1 timma har vi mellan varandra. Så förra året vid den här tiden så sågs vi för första gången och vänskap skapades ännu mera än bara via WF. Vi fortsätter att spela med varandra  under året som gått och nu sågs vi denna veckan igen men denna gång hemma hos oss 🙂 Anna är en underbar person med samma sjuka humor som jag och har underbara barn varav sonen är galen i hundar, passar ju utmärkt då eftersom jag har 4 hundar.

Anna med son och bonussonen!
Anna , Albin och Daniel <3

I tisdags åkte jag till Ljurhalla /Hjulsered ( Vårgårda)  för att träffa ännu en kompis som jag lärt känna via hunderiet, vi var på Aussieläger, där jag var instruktör för lydnaden och Emelie var instruktör för agilityn, våra vägar korsades där och då för flera år sedan och vänskapen har bara växt. Att åka 3 timmar dit och 3 timmar hem över dagen är lite lätt galet men så värt. Jag fick tanka lite energi även där och gosa med Tuvaluvan samt träna hund.

Emelie och Tuva <3
Emelie och Tuva  med Nya i famnen<3

Nästa par ut som jag umgåtts med i veckan är dessa 2 glada tjejer!  Anna träffade jag för första gången i vimmlet på en agilitytävling, vi möttes i hallen bland allt myller av folk, vi såg varandra men inte förrän lite senare kom vi i samspråk, sen var det kört 🙂 i 2,5 år har vi känt varandra och denna träff i torsdags var fjärde gången vi träffades, men vi har desto tätare kontakt med varandra via FB och telefon. Anna bor med familj och 2 hundar i Göteborg.  Outi som bor med sambo och 2 hundar i Borås lärde jag först känna vid FB för att sen förenas live på en kennelträff för snart 2 år sedan, hon kom med sin Parson Russel och vi andra hade borderterrier 🙂 Men hundarna förenade oss och i torsdags hade vi en date alla 3 i Göteborg, en helt underbar dag med massa flams och skratt och samtal om ditt och datt. Även denna dagstripp var värt varje minut trots det lite långa avståndet mellan oss.

Anna och Outi <3
Anna och Outi <3

Det blev även ett kärt återseende för Pelle och hans syster Madde som inte träffats på 3,5 år. Inte för att de vet om att de är syskon men de gillade att busa med varandra, Pelle Pilsk tackar inte nej till att få busa med en brud 😉

Madde Maräng och Pelle Pepparkaka
Madde Maräng och Pelle Pepparkaka <3

Men jag har inte bara varit social utan jag även tränat hundarna i både agility och lydnad, vi har även tävlat på en inofficiell agilitytävling där Pelle P och jag kom 4:a med 0 fel. Mycket bra känsla var det i hela loppet, han är så otroligt följsam nu och fokuserad, man fick den där FLOWkänslan genom hela loppet! Vi blir mer och mer ett team på banan…så jag ser med glädje fram emot denna säsong på banorna 🙂

Jag med Pelle <3
Jag med Pelle <3

Jag håller på att träna in fjärret på Ice tillsammans med övriga moment i lydnadsklass 3 . Han har ju lite problem att vara stilla med sin långa vackra BC ben, de stäppar runt som värsta steppdansösen, så nu har jag gett mig attan på att vi ska få till det och vara konsekvent med allt. Jag får börja om lite i träningen och döpa om vissa rörelser då han lärt sig ( utan att jag märkt det) att från sitt till stå ska vänster bakben och flyttas på…hm…nu säger jag UPP= låsta bakben.  Övning ger färdighet!!

Först ut i ett fjärr är Pelle Perfekt, den killen alltså! Jag har inte tränat honom speciellt målmedvetet, jag har inga ambitioner att komma så långt inom lydnaden med honom, det är inte för att han är dålig eller så, men jag har inte sett det där riktiga lyset i ögonen över när vi tränar lydnad, så jag har tränat honom lite och då och då men med en tanke att vi ska iallafall starta klass 1 och sen får vi se, men jag ska nog ta och höja våra mål iallafall efter dagens fjärr…kolla in grabben i sitt fjärresse 🙂

Med Ice får jag vara glad om han gör det hälften så bra som Pelle hahaha…men som sagt var övning ger färdighet och han är inte så gammal ännu…bara 2 år! Lång kropp och trampiga fötter…klart det är svårt att vara helt stilla då 😉 Momentet är långt ifrån klart men en bra början och idag gick träningen riktigt bra och jag kan se att han verkligen anstränger sig med att vara stilla med bakbenen.

Även inkallning med ställande börjar ta form, jag har fått honom att springa rakt mot mig och inte i en vid båge, jag har fått honom att stanna utan hjälper från mig, jag har fått honom att sitta stilla utan att flytta framtassarna som värsta steppdansaren i sin iver att få kuta iväg. LUGN OCH RO är ledordet. I kväll testade jag inkallningen i sin helhet och tyvärr syns det dåligt på slutet då jag stod i mörker, men han satte sig korrekt iallafall.

Jag avslutar sportlovsveckan med att ta en skön promenad med maken och alla våra hundar runt Bokhultet. Jag summerar veckan med mycket vila, (varannan dag har varit vilodag), mycket umgänge med goa vänner från söder till väst och en hel del hundträning.

Bästa gänget <3
Bästa gänget <3

 

Dagens ord: Va rädda om varandra och njut av dagen!

 

 

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Vilken fjärr Pelle har <3 Ice kommer bli grym på fjärren och inkallningen det är jag säker på.
    Ja, tänk vilka ställen man träffar de där goa vännerna på. 🙂 Jag tror också att de man träffar på ett lite underligare sätt blir mer bestående. En underbar vecka du haft.

  2. Olika livet kan vara 🙂 Jag har haft en av mina absolut tuffaste arbetsveckor!
    Tycker nog du ska ge dig på en start med Pelle i lydnaden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *