Thelma the one and only!

Det man inte vill ska hända eller ska få ske måste till slut hända på ett eller annat sätt, det ofrånkomliga har hänt!

Almond-Joy, Thelma fick idag somna in efter kort tids sjukdom.  Född 2001-02-02 somnade in stilla och fint i min famn 2016-09-15

Under 15 år och 7 månader har Thelma och jag hängt ihop, vi har grälat, vi har skojat, vi har vandrat, vi har tränat, vi har chillat, vi har flyttat, vi har tävlat, vi har stretat där sida vid sida i 15 år och 7 månader…..I 15 år och 7 månader så har jag fått förmånen att få umgås med denna speciella dam som gett mig så mycket kunskap, som har gett mig många nya vänner, hon har gett mig klokskap, hon har gett mig ödmjukhet och hon har gett mig ett å annat grått hårstrå men mest av allt så är det vår kärlek till varandra som ingen kan ta ifrån oss!

Tack älskade Thelma för att du var just du och inte blev någon annan. Du valde själv den dagen du ville börja träna/tävla och från den dagen har vi tävlat land och rike runt med bravur och alltid med glimten i ögat i alla möjliga grenar.

Vi fick en fin sista dag ihop med hela flocken, vi var ner till sjön och njöt av sommarvärmen, killarna simmade och Thelma letade föda. Vi bara var och Thelma fick vara med sina kära flock på sina villkor, vi gick i hennes tempo och hon fick göra födosök för näsan var det inget fel på. Älskade lilla Thelmagumman som jag kommer sakna dig och alla dina upptåg. Ingen som sliter ner kläder och går igenom varje ficka, ingen mer som välter tvättkorgar i sin jakt på föda, ingen mer som snor till sig köttbiten från tallriken när man minst anar, inga mera flygande ostar i soffan, ingen mer Thelma på min huvudkudde…kvar är alla minnen som jag fick ihop med dig!

Bilderna får tala för sig själv:

Thelma som liten skrutt
Thelma som liten skrutt
Hon var en vacker liten Thelma också.
Utställningshunden Thelma.
Den räven vill hon gärna ha!!
Grythunden Thelma!
Elithunden Thelma :-)
Elithunden Thelma 🙂
Agilityhunden Thelma!
Agilityhunden Thelma!
Busiga Thelma som välte ut alla vattenskålar i sin jakt efter mat...
Busiga Thelma som välte ut alla vattenskålar i sin jakt efter mat…
Fyllehunden Thelma
Fyllehunden Thelma
Brukshunden Thelma som lyfte 4 kg utan problem.
Brukshunden Thelma som lyfte 4 kg utan problem.
DIGITAL CAMERA
Skönheten Thelma!
Fjällhunden Thelma. För exakt 1 år sen så var och vandrade ihop.
Fjällhunden Thelma. För exakt 1 år sen så var och vandrade ihop.
Brukshunden Thelma
Brukshunden Thelma

 

Sista strandhänget med Thelma. Älskade finaste Thelmagumman!!
Sista strandhänget tillsammans!
Farväl min älskade Thelma The one and only!
Farväl min älskade Thelma The one and only!

Jag vill tacka Thelmas uppfödare Helena Ekstrand för att hon gav mig världens bästa Thelma.

Jag vill tacka Thelmas fanclub för alla era goda ord om henne och jag lovar att hon kommer leva rövare med alla sina syskon, mamman och alla andra hundkompisar där uppe.

Jag vill tacka min man som så öppenhjärtligt tagit emot henne tillsammans med mig för 10 år sedan, hon visade redan då att Thelma sätter man inte på plats hur som helst…huvudkudden var hennes, PUNKT SLUT, den sk hussen fick ta en annan kudde!

Jag vill tacka Thelma för att hon ville hänga med mig i 15 år och 7 månader i ur och skur, jag är så tacksam för alla dessa år som vi haft ihop. Det är tomt, det är en bottenlös sorg, det är så många år fyllda med glädje och skratt. Thelma du fattas mig, men jag vet att nu slipper du ha ont mera!

Thelma och jag för en månad sen...Vi var så tighta ihop!!
Tack Helena för att du tog detta fina kort på oss bägge i somras! Thelma var min soulmate.

 

Delta i diskussionen

26 kommentarer

  1. JA jag tror hon gillade sitt liv med allt vad vi hittade på under alla åren <3 Tack för dina fina ord <3

 1. Så tungt och ledsamt när den dagen kommer, för det gör den ju förr eller senare. Ni har haft ett fantastiskt liv tillsammans och har massor av fina minnen att se tillbaka på. Kram till dig och resten av flocken!

 2. Ja dere har i sannhet hatt et rikt liv sammen! Du og deres kjære Thelma har virkelig gledet alle oss som har fulgt dere på FB og i dine blogger.
  Thelma vil bli husket for alltid som Lillegårds svar på Katthult’s Emil, men også en hund som alltid har gitt av seg selv til sin kjære flokk.
  Vi sender dere styrkeklemmer og takker for alle de fine minnene dere har gitt alle oss her ute

 3. De evigt gröna ängarna får se upp för en virvelvind full av upptåg, vishet och kärlek har anlänt. Som alltid skriver du målande underbart och trots tårar ler jag när jag läser om det sista födosöket. Du hittar möjligheter och ser styrkor ? Skickar en stor kram även om jag vet att det inte lindrar sorgen, jag känner med er ?

  1. Kraaam Anna <3 Thelma var min prinsessa även hon själv ansåg sig vara en Drottning 😉

 4. Med tårar i ögonen jag läser ditt fina brev. En underbar hund liksom matte. Saknaden förstår jag är enormt stor. Skickar dig en bamse kram.

 5. när man såg Thelma så visste man att hon hade den perfekta matten <3 ingen hade passat henne bättre än du <3 jag är jätte ledsen att du har förlorat din vän,jämlike i både temperament och så" full i fan" och ni har/hade en räv bakom varje öra…ursäkta ordvalet men du förstår vad jag menar… ni var lika på många sätt därför var ni den perfekta matchningen <3 Thelma kommer att hålla koll på sin flock var så säker =P många kramar och <3 i massor

  1. Tack Malin för dina beskrivande ord om Thelma å mig. Det var just så det var ?
   Hon var listig som en räv, snabb som en kobra och slug som en orm ❤
   Kram ❤

 6. Tårarna rinner när jag Läste det du skriver om älskade Thelma. Det är alldrig lätt att ta det svåra beslutet men du gjorde rätt. Thelma The terminator har haft ett kärleksfullt och underbart liv med dig. Saknaden är stor för dig men av erfarenhet vet jag att hon alltid har en vrå i ditt hjärta. Styrkekram till er alla.?????

  1. Tack Elke för dina fina och värmande ord.
   Thelma satte många avtryck hos dom hon träffade. Thelma the one and only eller Thelma the terminator..kärt barn har många namn ❤
   Kram

 7. Tänker på dig idag Catja och förstår att dina tårarna rinner. Thelma var en väldigt speciell och härlig hund som gav många skratt. Minns den gången när hon “smög” upp på bordet och stack ner tungan i godisburken och den gick runt som en liten visp för att få upp det goda. Vi skrattade gott! Sen den gången som hon hämtade in igelkotten som vi lagt utanför staketet för att rädda den från alla hundar. Inget hinder för en terrier tänkte Thelma som glatt hoppade över staketet. Hämtade igelkotten igen, och klättrade in över staketet igen med igelkotten i munnen och med alla taggar som satt runt hennes hela nos.
  Många kramar till dig och Mattias idag!

  1. Tack Petra.
   Du får mig att minnas flera händelser med Thelma ?
   Det gjorde att jag sitter och ler med tårarna längs mina kinder.
   Thelma älskade även en viss växt på din tomt…hittade man inte henne så var hon där och käkade växter.
   Kram ❤

 8. Tårarna bara rinner, vad fint du skriver till din älskade Thelma. Den dagen som är den värsta man kan råka ut för. Lyckliga Thelma som fick spendera sina dagar med en så klok och omtänksam matte och lyckliga du som fick dela en bit av ditt liv med underbara Thelma. <3

  1. Tack Sarah!
   Vi var soulmates lilla Thelma å jag..å jag får aldrig se henne igen men mina minnen lever kvar och nya minnen dyker upp ❤
   Kram ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *